Nävgröt

Table
  1. Recept på Nävgröt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Nävgröt

Ingredienser:

  • 2 nävar rågkross
  • 5 dl vatten
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Häll vatten i en kastrull och tillsätt salt.
  2. Värm vattnet på medelhög värme tills det nästan kokar.
  3. Strö över rågkrossen och rör om väl.
  4. Sänk värmen till låg och låt gröten sjuda i cirka 20 minuter. Rör om då och då för att undvika att gröten bränner fast i botten.
  5. Ta av kastrullen från värmen och låt gröten vila i 1-2 minuter.
  6. Servera gröten varm och njut!
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Notera: Du kan toppa gröten med exempelvis frukt, bär, nötter eller honung efter smak.

Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up