Bräckt kassler med krämig potatisgratäng

Table
  1. Recept: Bräckt kassler med krämig potatisgratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Bräckt kassler med krämig potatisgratäng

Ingredienser:

  • 4 skivor kassler
  • 600 g potatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • Smör
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. I en kastrull, smält smör och fräs löken och vitlöken tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt potatisen, timjan, rosmarin, salt och peppar. Rör om väl.
  5. Häll över grädde och mjölk. Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme i ca 20 minuter tills potatisen är
    mjuk och gratängen har tjocknat.
  6. Under tiden potatisgratängen kokar, stek kasslerskivorna i smör och olivolja tills de fått fin färg.
  7. Servera den bräckta kasslern tillsammans med den krämiga potatisgratängen.
You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

Bon appétit!

Friterad kronärtskocka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up