Svartvinbärsgelé
Svartvinbärsgelé
Ingredienser:
- 1 kg svartvinbär
- 500 g socker
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Tvätta svartvinbären och ta bort eventuella kvistar.
- Häll bären i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelhög värme.
- Låt bären koka i cirka 15-20 minuter eller tills de blir mjuka.
- Häll bären genom en silduk eller finmaskig sil för att separera saften från bären.
- Mät upp den insamlade saften i en kastrull och tillsätt sockret.
- Koka upp saften och låt den sedan sjuda på medelhög värme i cirka 10 minuter eller tills geléstrukturen börjar bildas.
- Häll det färdiga gelén i väl rengjorda glasburkar och stäng locket ordentligt.
- Låt gelén svalna och stelna i rumstemperatur.
Servera gelén på rostat bröd, tillsammans med ost eller som tillbehör till kött.