Svartvinbärsgelé

Table
  1. Svartvinbärsgelé
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Svartvinbärsgelé

Ingredienser:

  • 1 kg svartvinbär
  • 500 g socker
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Tvätta svartvinbären och ta bort eventuella kvistar.
  2. Häll bären i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelhög värme.
  3. Låt bären koka i cirka 15-20 minuter eller tills de blir mjuka.
  4. Häll bären genom en silduk eller finmaskig sil för att separera saften från bären.
  5. Mät upp den insamlade saften i en kastrull och tillsätt sockret.
  6. Koka upp saften och låt den sedan sjuda på medelhög värme i cirka 10 minuter eller tills geléstrukturen börjar bildas.
  7. Häll det färdiga gelén i väl rengjorda glasburkar och stäng locket ordentligt.
  8. Låt gelén svalna och stelna i rumstemperatur.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Servera gelén på rostat bröd, tillsammans med ost eller som tillbehör till kött.

Skinkschnitzel med citron och kapris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up