Halloumigryta med ris

Table
  1. Recept: Halloumigryta med ris
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Tips

Recept: Halloumigryta med ris

Ingredienser

  • 250g halloumi
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 400g krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chili flakes
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 portioner ris
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tillagning

  1. Skär halloumin i bitar.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Skär paprikorna i mindre bitar.
  4. Stek halloumin i en stor stekpanna tills den får fin färg.
  5. Ta ut halloumin och stek sedan lök, vitlök och paprika tills de mjuknar.
  6. Tillsätt de krossade tomaterna, matlagningsgrädden och kryddorna.
  7. Låt grytan sjuda i cirka 10 minuter, eller tills såsen tjocknar något.
  8. Under tiden kan du koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  9. Servera den halloumigryta med det nykokta riset.
You may also be interested in:  Chokladbollar

Tips

Gärna med en sallad och lite bröd som tillbehör!

Mjölkfri pannkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.