Halloumigryta med ris
Recept: Halloumigryta med ris
Ingredienser
- 250g halloumi
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 400g krossade tomater
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chili flakes
- Salt och peppar efter smak
- 4 portioner ris
Tillagning
- Skär halloumin i bitar.
- Finhacka lök och vitlök.
- Skär paprikorna i mindre bitar.
- Stek halloumin i en stor stekpanna tills den får fin färg.
- Ta ut halloumin och stek sedan lök, vitlök och paprika tills de mjuknar.
- Tillsätt de krossade tomaterna, matlagningsgrädden och kryddorna.
- Låt grytan sjuda i cirka 10 minuter, eller tills såsen tjocknar något.
- Under tiden kan du koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera den halloumigryta med det nykokta riset.
Tips
Gärna med en sallad och lite bröd som tillbehör!
Lämna ett svar