Tiramisu i glas

Table
  1. Tiramisu i glas
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Tiramisu i glas

Ingredienser:

  • 180 gram mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 savoiardikex
  • ½ dl svart kaffe (rumstempererad)
  • 1 msk kakao

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör såhär:

  1. I en skål, mixa mascarponeosten, sockret och vaniljsockret tills det blir en jämn krämig konsistens.
  2. I en separat skål, vispa grädden tills den blir fluffig.
  3. Skeda försiktigt i grädden i mascarponeblandningen och blanda väl.
  4. I varje glas, lägg ett savoiardikex i botten. Doppa det i det svarta kaffet så att det blir fuktigt men inte genomblött.
  5. Lägg ett lager av mascarponeblandningen ovanpå kexet.
  6. Upprepa stegen 4 och 5 en gång till för att skapa ett lager till.
  7. Toppa med en dust av kakao på varje glas.
  8. Servera genast eller kyl i minst 2 timmar för att få ett kallt och fast resultat.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Notering: Tiramisu i glas är en enkel och elegant variant av den klassiska desserten. Perfekt för att imponera på gästerna vid middagsbjudningar!

Bondkakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.