Rödbetshummus
Recept: Rödbetshummus
Ingredienser
- 1 stor rödbeta
- 400 g kikärtor (konserverade eller kokta)
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk tahini (sesamkräm)
- 3 msk citronsaft
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
Gör så här
- Skala och skär rödbetan i mindre bitar. Koka rödbetan tills den är mjuk, cirka 20-30 minuter.
- I en matberedare, tillsätt de kokta kikärtorna, den kokta rödbetan, vitlök, tahini, citronsaft, olivolja, spiskummin, salt och svartpeppar.
- Mixa tills ingredienserna har blandats och hummusen har fått en slät konsistens.
- Smaka av och tillsätt mer salt eller citronsaft om det behövs.
- Häll upp hummusen i en skål och servera med grönsaksstavar, bröd eller som ett tillbehör till huvudrätter.