Rödbetshummus

Table
  1. Recept: Rödbetshummus
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Rödbetshummus

Ingredienser

  • 1 stor rödbeta
  • 400 g kikärtor (konserverade eller kokta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tahini (sesamkräm)
  • 3 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

Gör så här

  1. Skala och skär rödbetan i mindre bitar. Koka rödbetan tills den är mjuk, cirka 20-30 minuter.
  2. I en matberedare, tillsätt de kokta kikärtorna, den kokta rödbetan, vitlök, tahini, citronsaft, olivolja, spiskummin, salt och svartpeppar.
  3. Mixa tills ingredienserna har blandats och hummusen har fått en slät konsistens.
  4. Smaka av och tillsätt mer salt eller citronsaft om det behövs.
  5. Häll upp hummusen i en skål och servera med grönsaksstavar, bröd eller som ett tillbehör till huvudrätter.

Frukostmacka med avokadofärskost bacon tomat och ärtskott
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up