Pasta farfalle med ärter bacon och citron

Table
  1. Pasta farfalle med ärter, bacon och citron
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Pasta farfalle med ärter, bacon och citron

Ingredienser:

  • 300g pasta farfalle
  • 200g bacon
  • 150g frysta ärter
  • 1 citron
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den blir al dente (lite tuggmotstånd).
  2. Under tiden pastan kokar, skär baconet i små bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek baconet tills det blir knaprigt.
  4. Tillsätt de frysta ärtorna till pannan och låt dem tina med baconet.
  5. Riv skalet från citronen och pressa ut saften.
  6. När pastan är klar, häll av vattnet och tillsätt den i stekpannan med bacon, ärtor och citronskal.
  7. Tillsätt även citronsaft och blanda allt väl.
  8. Smaka av med salt och peppar efter behov.
  9. Servera genast och njut av denna härliga pasta rätt!
You may also be interested in:  Punschrullar

Tips: Du kan även toppa rätten med färskriven parmesanost eller strimlad färsk basilika för extra smak och dekoration.

Chorizolasagne
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up