Pasta farfalle med ärter bacon och citron
Pasta farfalle med ärter, bacon och citron
Ingredienser:
- 300g pasta farfalle
- 200g bacon
- 150g frysta ärter
- 1 citron
- Olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att den blir al dente (lite tuggmotstånd).
- Under tiden pastan kokar, skär baconet i små bitar.
- Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek baconet tills det blir knaprigt.
- Tillsätt de frysta ärtorna till pannan och låt dem tina med baconet.
- Riv skalet från citronen och pressa ut saften.
- När pastan är klar, häll av vattnet och tillsätt den i stekpannan med bacon, ärtor och citronskal.
- Tillsätt även citronsaft och blanda allt väl.
- Smaka av med salt och peppar efter behov.
- Servera genast och njut av denna härliga pasta rätt!
Tips: Du kan även toppa rätten med färskriven parmesanost eller strimlad färsk basilika för extra smak och dekoration.