Jambalaya med korv och risoni

Table
  1. Recept: Jambalaya med korv och risoni
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Jambalaya med korv och risoni

Ingredienser:

  • 400 g chorizokorv, i skivor
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 200 g risoni (risformad pasta)
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färsk persilja, hackad

Tillagning:

  1. Hetta upp olivolja i en stor gryta över medelhög värme.
  2. Tillsätt chorizokorven och stek tills den får färg, cirka 5 minuter.
  3. Lägg i lök, vitlök, paprikor och risoni. Stek i ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, buljong, paprikapulver, oregano, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Rör om väl.
  5. Reducer värmen till medel-låg och låt sjuda under lock i cirka 20-25 minuter, eller tills risonin är al dente.
  6. Ta bort grytan från värmen och låt den vila i 5 minuter.
  7. Strö över färsk persilja innan servering.
You may also be interested in:  Fried chicken

Servera jambalayan varm och njut av denna smakrika rätt med en härlig kombination av korv, risoni och kryddor!

Kyckling cordon bleu med fransk sallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up