Krämig laxröra på surdegsbröd

Table
  1. Recept: Krämig laxröra på surdegsbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Krämig laxröra på surdegsbröd

Ingredienser:

  • 200 g färsk laxfilé
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk finhackad dill
  • Salt och peppar efter smak
  • Surdegsbröd

Gör såhär:

  1. Koka laxfilén i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter, tills fisken är genomstekt. Låt svalna något.
  2. Smula den kokta laxen i en skål och tillsätt crème fraiche, citronsaft, dijonsenap, och dill. Blanda väl.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär surdegsbrödet i skivor och rosta dem lätt.
  5. Bred laxröran på de rostade surdegsbrödsskivorna och servera direkt.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Detta recept på krämig laxröra på surdegsbröd är perfekt för en läcker och lättlagad lunch eller en snabb och elegant förrätt. Den krämiga röran med färsk lax och dill kombinerar perfekt med den rustika smaken av surdegsbrödet. Prova detta enkla recept och imponera på dina gäster eller njut av det själv!

Fettuccine med het baconsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up