Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar
Recept: Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar
Ingredienser:
- 4 äggvitor
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 200 g strösocker
- 1 tsk maizena
- 250 ml vispgrädde
- 1 citron
- 250 g färska jordgubbar
Gör såhär:
- Vispa äggvitorna och vinäger till ett hårt skum.
- Tillsätt gradvis sockret under fortsatt vispning tills marängen blir blank och stabil.
- Sikta i maizena och vänd försiktigt om med en sked.
- Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper och forma en rund botten.
- Grädda i förvärmd ugn på 100°C i ca 1,5 timme eller tills marängen är torr och krispig.
- Skala zesten från citronen och pressa saften. Vispa grädden tillsammans med citronzest och citronsaft.
- Skär jordgubbarna i skivor.
- När marängbotten är sval, toppa den med citrongrädde och jordgubbar.
- Servera och njut av den goda marängtårtan!