Söt och het dipsås
Recept på Söt och Het Dipsås
Ingredienser:
- 1 dl chilisås
- 2 msk honung
- 1 msk srirachasås
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- ½ tsk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Blanda chilisås, honung och srirachasås i en skål.
- Tillsätt vitlökspulver, lökpulver och paprikapulver. Blanda väl.
- Smaka av med salt och peppar.
- Förvara dipsåsen i en lufttät behållare i kylen i minst 30 minuter innan servering för att smakerna ska gifta sig ordentligt.
- Servera med dina favorit snacks eller som tillbehör till asiatiska rätter.
Denna söt och heta dipsås är perfekt för dig som gillar lite extra smak och hetta. Den kan användas som doppningssås till chips, grönsaker eller som tillbehör till asiatiska rätter som vårrullar eller dumplings. Den är otroligt lätt att göra och tar bara några minuter att förbereda. Prova att göra den till din nästa fest eller som en läcker aptitretare!