Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar

Table
  1. Giouvetsi - Risonigratäng med grytbitar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Giouvetsi - Risonigratäng med grytbitar

Ingredienser:

  • 500 g grytbitar av valfritt kött
  • 2 st lökar, hackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl risoni (risnudlar)
  • 400 g passerade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Färsk persilja för garnering
You may also be interested in:  Mannagrynsgröt

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en stor gryta. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de blir mjuka och gyllene.
  2. Lägg i grytbitarna och stek dem tills de är genomstekta och fått en fin yta.
  3. Tillsätt passerade tomater, vatten, oregano, timjan, salt och svartpeppar. Rör om väl och låt koka upp.
  4. Sänk värmen, täck grytan och låt puttra i cirka 1,5 timme eller tills köttet är mört.
  5. Tillsätt risoni och rör om ordentligt. Låt koka i cirka 10 minuter eller tills risonin är al dente.
  6. Servera Giouvetsin varm, garnerad med färsk persilja.

Snabb smördegspizza med svamp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up