Cannelloni med spenat svamp och ricotta

Table
  1. Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Cannelloni med spenat, svamp och ricotta

Ingredienser:

  • 1 paket cannelloni-rör
  • 300 g färsk spenat
  • 200 g champinjoner
  • 250 g ricottaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 2 dl tomatsås
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Klassisk pajdeg- grundrecept

Gör så här:

Steg 1: Hacka löken och vitlöken fint. Skär champinjonerna i små bitar.
Steg 2: Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lök, vitlök och champinjoner i ca 5 minuter tills de får en gyllene färg.
Steg 3: Tillsätt spenaten och låt den sjuda tills den har mjuknat.
Steg 4: Blanda spenat- och svampblandningen med ricottaosten i en skål. Tillsätt salt, peppar och torkad oregano.
Steg 5: Fyll cannelloni-rören med fyllningen. Var försiktig så att de inte går sönder.
Steg 6: Häll tomatsåsen i en ugnsfast form och lägg i de fyllda cannelloni-rören.
Steg 7: Strö över den rivna mozzarellaosten över cannelloni-rören.
Steg 8: Gratinera i ugnen på 200°C i ca 20-25 minuter eller tills osten har smält och fått en gyllene färg.
Steg 9: Ta ut formen från ugnen och låt cannellonin svalna något innan servering.

Grillad falukorv med färskpotatissallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up