Ribollita med vita bönor

Table
  1. Ribollita med vita bönor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servering:

Ribollita med vita bönor

Ingredienser:

  • 400g vita bönor
  • 2 st morötter
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st huvud savoykål
  • 4 dl passerade tomater
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här:

  1. 1. Blötlägg de vita bönorna i vatten över natten, eller enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. 2. Skär morötter, selleristjälkar, lök och vitlöksklyftor i små bitar.
  3. 3. Strimla savoykålen.
  4. 4. I en stor gryta, värm olivolja över medelhög värme. Stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  5. 5. Tillsätt morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
  6. 6. Tillsätt savoykål, timjan och rosmarin och rör om väl.
  7. 7. Häll i passerade tomater och grönsaksbuljong och låt koka upp.
  8. 8. Skölj de blötlagda vita bönorna och tillsätt dem i grytan.
  9. 9. Låt grytan sjuda under lock i cirka 30-40 minuter, eller tills bönorna är mjuka.
  10. 10. Smaka av med salt och svartpeppar.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Servering:

Ribollita med vita bönor serveras varm. Tillsammans med en skiva gott bröd blir det en perfekt vardagsrätt eller lunch.

Fläskfilé i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up