Klassisk pajdeg- grundrecept

Table
 1. Klassisk pajdeg - Grundrecept
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Klassisk pajdeg - Grundrecept

Ingredienser:

 • 250 g smör
 • 500 g vetemjöl
 • En nypa salt
 • 2-3 msk iskallt vatten

Gör så här:

 1. I en stor skål, blanda ihop smöret och vetemjölet tills smulig konsistens uppnås. Tillsätt en nypa salt för att förhöja smaken.
 2. Tillsätt gradvis iskallt vatten och knåda degen tills den blir jämn och smidig.
 3. Forma degen till en boll, täck den med plastfolie och låt vila i kylen i minst 30 minuter för att låta smaken sätta sig.
 4. På en lätt mjölad yta, kavla ut degen till önskad storlek och forma den i en pajform.
 5. Förgrädda pajdegen i ugnen på 180 °C i cirka 15-20 minuter eller tills den blir gyllenbrun och krispig.
 6. Pajdegen är nu redo att användas som bas för olika pajrecept.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Detta grundrecept på klassisk pajdeg kommer att ge dig en perfekt bas för att skapa läckra och smakfulla pajer. Var inte rädd för att testa olika fyllningar och smaksättningar för att anpassa det efter dina preferenser. Lycka till och njut av din hemlagade paj!

Sockerstekta äpplen med havregryn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up