Cheesecake med oreos
Cheesecake med Oreos
Ingredienser:
- 200 g Oreos
- 100 g smör, smält
- 500 g creme cheese
- 150 g strösocker
- 2 tsk vaniljextrakt
- 3 ägg
- 200 g gräddfil
Gör såhär:
- Smula Oreokakorna i en mixer eller i en plastpåse med hjälp av en kavel.
- Blanda den smulade Oreon med smält smör i en skål.
- Tryck ut smulblandningen i en bakform och ställ in den i kylen i cirka 15 minuter.
- I en separat skål, vispa creme cheese, strösocker och vaniljextrakt tills det blir en jämn smet.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl efter varje tillsats.
- Rör i gräddfilen försiktigt tills smeten är helt slät.
- Häll smeten över den kylda Oreobottnen i bakformen.
- Grädda cheesecaken i förvärmd ugn vid 160°C i cirka 45-50 minuter tills den fått en lätt gyllene yta och är fast i mitten. Låt svalna i rumstemperatur.
- Ställ in cheesecaken i kylen och låt den stelna i minst 4 timmar, eller över natten.
- Ta ut cheesecaken ur formen och servera med extra Oreos som dekoration.