Pavlova

Table
  1. Recept: Pavlova
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Pavlova

Ingredienser:

  • 4 äggvitor
  • 250 g strösocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 250 ml vispgrädde
  • Färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon) för garnering

You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 140°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. I en ren, torr skål vispa äggvitorna tills de blir styva.
  3. Tillsätt gradvis strösockret och fortsätt vispa tills äggvitorna blir glansiga och toppiga.
  4. Vänd försiktigt ner vitvinsvinäger, majsstärkelse och vaniljextrakt i äggvitorna.
  5. Bred ut äggvitesmeten på bakplåtspapperet och forma en cirkel med en fördjupning i mitten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme, eller tills pavlovan är knaprig på utsidan och mjuk på insidan.
  7. Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna helt i ugnen. Detta hjälper till att undvika att pavlovan kollapsar.
  8. Vispa grädden till en fast konsistens.
  9. Placera pavlovan på ett serveringsfat och fyll fördjupningen med vispad grädde.
  10. Garnera pavlovan med färska bär.
  11. Servera genast och njut av denna läckra dessert!
Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up