Pavlova
Recept: Pavlova
Ingredienser:
- 4 äggvitor
- 250 g strösocker
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 tsk vaniljextrakt
- 250 ml vispgrädde
- Färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär, hallon) för garnering
Tillagning:
- Förvärm ugnen till 140°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- I en ren, torr skål vispa äggvitorna tills de blir styva.
- Tillsätt gradvis strösockret och fortsätt vispa tills äggvitorna blir glansiga och toppiga.
- Vänd försiktigt ner vitvinsvinäger, majsstärkelse och vaniljextrakt i äggvitorna.
- Bred ut äggvitesmeten på bakplåtspapperet och forma en cirkel med en fördjupning i mitten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme, eller tills pavlovan är knaprig på utsidan och mjuk på insidan.
- Stäng av ugnen och låt pavlovan svalna helt i ugnen. Detta hjälper till att undvika att pavlovan kollapsar.
- Vispa grädden till en fast konsistens.
- Placera pavlovan på ett serveringsfat och fyll fördjupningen med vispad grädde.
- Garnera pavlovan med färska bär.
- Servera genast och njut av denna läckra dessert!