Chimichangas - gratinerade burritos med kycklingröra
Table
Chimichangas - gratinerade burritos med kycklingröra
Ingredienser:
- 4 tortillabröd
- 400 g kycklingfilé, tärnad
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, skivad
- 1 gul paprika, skivad
- 1 dl majs
- 1 burk kidneybönor, avrunna och sköljda
- 1 dl gräddfil
- 1 dl riven ost
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek kycklingen i olivoljan tills den är genomstekt. Ta ur kycklingen och lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, tillsätt lite mer olivolja och stek lök, vitlök och paprika tills de är mjuka.
- Tillsätt kycklingen, majs, kidneybönor, spiskummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar. Blanda väl och låt allt bli varmt.
- Placera tortillabröden på en arbetsyta och lägg kycklingröran i mitten av varje bröd.
- Vik in sidorna av bröden och rulla sedan ihop dem för att bilda burritos.
- Lägg burritos i en ugnsfast form och toppa dem med gräddfil och riven ost.
- Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 15-20 minuter, tills osten är smält och gyllene.
- Servera de gratinerade burritosna varma. Servera gärna med en sallad eller guacamole.
Avslutande ord:
Chimichangas är en läcker mexikansk rätt som är perfekt att servera till middag eller lunch. Kycklingröran ger en härlig smak tillsammans med de gratinerade burritosna. Detta recept är enkelt att följa och kommer säkerligen bli en favorit i ditt kök!