Saffransbullar med vit choklad
Saffransbullar med vit choklad
Ingredienser:
- 250 g vetemjöl
- 50 g socker
- 1 pkt torrjäst
- 2 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 nm saffran
- 50 g vit choklad
Gör så här:
- 1. Smula jästen i en bunke.
- 2. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
- 3. Tillsätt saffran, socker, smält smör och mjöl. Arbeta degen i cirka 10 minuter tills den är smidig och elastisk.
- 4. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i ca 1 timme, eller tills den har dubblat i storlek.
- 5. Hacka den vita chokladen grovt och blanda ner den i degen.
- 6. Dela degen i 16 bitar och forma bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- 7. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
- 8. Sätt ugnen på 225°C och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
- 9. Låt bullarna svalna på galler.