Kladdkakecookies
Ingredienser:
- 200g smör
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 150g mörk choklad
- Hackade valnötter (valfritt)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
- Blanda strösocker, vaniljsocker och kakao i en bunke.
- Tillsätt det smälta smöret och rör om väl.
- Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt till en jämn smet.
- Rör ner den grovhackade chokladen och eventuellt hackade valnötter.
- Forma små bollar av degen och lägg dem på bakplåten.
- Platta till bollarna något med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter tills kakorna har fått en kladdig kärna.
- Ta ut och låt svalna på plåten.
Tips: Servera kladdkakecookies med ett glas kall mjölk eller en kopp varmt te.
Lämna ett svar