Kladdkakecookies

Table
  1. Recept på Kladdkakecookies
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kladdkakecookies

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 150g mörk choklad
  • Hackade valnötter (valfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite.
  3. Blanda strösocker, vaniljsocker och kakao i en bunke.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör om väl.
  5. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt till en jämn smet.
  6. Rör ner den grovhackade chokladen och eventuellt hackade valnötter.
  7. Forma små bollar av degen och lägg dem på bakplåten.
  8. Platta till bollarna något med en gaffel.
  9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter tills kakorna har fått en kladdig kärna.
  10. Ta ut och låt svalna på plåten.
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Tips: Servera kladdkakecookies med ett glas kall mjölk eller en kopp varmt te.

Makaronipudding med korv
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.