Pasta med tomat och cannellinibönor

Table
  1. Recept: Pasta med tomat och cannellinibönor
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Pasta med tomat och cannellinibönor

Ingredienser:

  • 300g pasta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk cannellinibönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Linsgryta med kokosmjölk

Tillagning:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är färdig, häll av och ställ åt sidan.
  2. I en stekpanna, hetta upp olivoljan och tillsätt den hackade röda löken och vitlöken. Stek tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Lägg sedan i krossade tomater, cannellinibönor och kryddor (basilika, oregano, salt och peppar). Rör om och låt det koka upp.
  4. Sänk värmen och låt såsen puttra i ca 10 minuter för att låta smakerna utvecklas.
  5. Tillsätt den kokta pastan i såsen och blanda väl så att pastan blir helt täckt.
  6. Servera genast och njut av din läckra pasta med tomat och cannellinibönor!
You may also be interested in:  Financier med björnbär och pistage

Tips: För att ge rätten lite extra smak kan du toppa den med färsk riven parmesanost och färska örter som persilja eller basilika.

Äppellimpa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up