Risotto med skogschampinjoner

Table
  1. Recept: Risotto med skogschampinjoner
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Risotto med skogschampinjoner

Ingredienser:

  • 200 g risottoris
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 200 g skogschampinjoner
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • Färsk persilja, hackad

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tillagning:

  1. Värm upp oljan och 1 msk smör i en stor kastrull på medelvärme.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt risottoris och rör om tills de är genomskinliga och täckta av smör- och lökblandningen.
  4. Tillsätt vinet och rör om tills det absorberas av riset.
  5. Gradvis tillsätter du en slev buljong i taget och rör om tills riset absorberar vätskan.
  6. När riset är al dente, cirka 15-20 minuter, tillsätt skogschampinjoner och rör om tills de är mjuka.
  7. Ta bort kastrullen från värmen och rör i resten av smöret och den riven parmesanosten.
  8. Smaka av med salt och peppar och garnera med färsk persilja.

Servera din läckra risotto med skogschampinjoner och njut!

Misomajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up