Glasståg

Table
  1. Recept: Glasståg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Glasståg

Ingredienser:

  • 1 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 4 dl frysta bär (t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar)
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 dl vispgrädde
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har löst sig helt. Låt svalna.
  2. Tillsätt de frysta bären och låt dem tina i sockerlagen.
  3. Vispa maizenamjöl och grädde i en separat skål tills det blir en jämn smet. Häll sedan ner blandningen i kastrullen med bären och sockerlagen.
  4. Koka upp blandningen under omrörning tills den tjocknar och får en puddingliknande konsistens.
  5. Häll upp glasstågen i serveringsskålar och låt dem svalna i kylskåp.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Tips:

Glasståg kan serveras som de är eller med vispad grädde och färska bär på toppen. Du kan också testa att göra glasståget med olika bär för att variera smaken.

Pumparisotto med rotfruktschips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up