Coq au vin på kycklingfilé
Coq au vin på kycklingfilé
Ingredienser:
- 600g kycklingfilé
- 200g champinjoner
- 2 dl rött vin
- 2 dl kycklingbuljong
- 2 vitlöksklyftor
- 1 lök
- 1 morot
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- 1 tsk timjan
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör såhär:
- Skär kycklingfilén i mindre bitar och krydda med salt och svartpeppar.
- Skala och hacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i skivor och moroten i tunna strimlor.
- Smält smöret i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och stek tills den är gyllenbrun på båda sidor. Ta ut kycklingen och ställ åt sidan.
- I samma panna, tillsätt lök, vitlök, champinjoner och morot. Stek tills grönsakerna är mjuka och löken är genomskinlig.
- Pudra över vetemjölet och rör om så att grönsakerna täcks. Tillsätt rött vin och kycklingbuljong, och rör om väl för att blanda allt.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt timjan. Låt sjuda på medelvärme i cirka 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat något.
- Servera varmt och njut av din Coq au vin på kycklingfilé.
Förslag på servering: Servera Coq au vin på kycklingfilé med kokt potatis eller ris och en god sallad.