Coq au vin på kycklingfilé

Table
  1. Coq au vin på kycklingfilé
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Coq au vin på kycklingfilé

Ingredienser:

  • 600g kycklingfilé
  • 200g champinjoner
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 tsk timjan
  • Salt och svartpeppar efter smak

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfilén i mindre bitar och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i skivor och moroten i tunna strimlor.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och stek tills den är gyllenbrun på båda sidor. Ta ut kycklingen och ställ åt sidan.
  4. I samma panna, tillsätt lök, vitlök, champinjoner och morot. Stek tills grönsakerna är mjuka och löken är genomskinlig.
  5. Pudra över vetemjölet och rör om så att grönsakerna täcks. Tillsätt rött vin och kycklingbuljong, och rör om väl för att blanda allt.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt timjan. Låt sjuda på medelvärme i cirka 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat något.
  7. Servera varmt och njut av din Coq au vin på kycklingfilé.

Förslag på servering: Servera Coq au vin på kycklingfilé med kokt potatis eller ris och en god sallad.

Friterad camembert med hjortron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up