Donut holes

Table
  1. Recept: Donut Holes
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Serveringstips

Recept: Donut Holes

Ingredienser

  • 2 koppar mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 kopp socker
  • 1/2 kopp mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Olja för fritering
  • Pudersocker för garnering

Gör såhär

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. I en annan skål, vispa socker, mjölk, smör och vaniljextrakt tills det är väl blandat.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna till våt blandning och rör om tills det bildar en deg.
  4. Forma degen till små bollar, ungefär en tesked i storlek.
  5. Värm olja i en kastrull eller fritös till 175°C.
  6. Fritera donut holes i omgångar tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 2-3 minuter.
  7. Lyft upp donut holes med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  8. Pudra över rikligt med socker för att garnera.
You may also be interested in:  Hemgjord lemon curd

Serveringstips

Servera donut holes varma och njut av dem som de är eller doppa dem i chokladsås, kolasås eller sylt för extra smak.

Panerad torsk med citronsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up