Donut holes
Recept: Donut Holes
Ingredienser
- 2 koppar mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 kopp socker
- 1/2 kopp mjölk
- 2 msk smält smör
- 1 tsk vaniljextrakt
- Olja för fritering
- Pudersocker för garnering
Gör såhär
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- I en annan skål, vispa socker, mjölk, smör och vaniljextrakt tills det är väl blandat.
- Tillsätt de torra ingredienserna till våt blandning och rör om tills det bildar en deg.
- Forma degen till små bollar, ungefär en tesked i storlek.
- Värm olja i en kastrull eller fritös till 175°C.
- Fritera donut holes i omgångar tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 2-3 minuter.
- Lyft upp donut holes med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Pudra över rikligt med socker för att garnera.
Serveringstips
Servera donut holes varma och njut av dem som de är eller doppa dem i chokladsås, kolasås eller sylt för extra smak.