Kokosglass

Table
  1. Recept: Kokosglass
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kokosglass

Ingredienser:

  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl riven kokos

Gör så här:

  1. 1. Börja med att hälla kokosmjölken i en kastrull och värma upp den på medelhög värme. Rör om då och då.
  2. 2. Tillsätt sockret och vaniljextraktet. Rör om tills allt socker har lösts upp.
  3. 3. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
  4. 4. Häll blandningen i en glassmaskin och kör tills det har tjocknat till önskad konsistens. Om du inte har en glassmaskin kan du hälla blandningen i en form och ställa den i frysen. Rör om var 30:e minut i ca 2-3 timmar för bästa resultat.
  5. 5. När glassen är klar, strö över den rivna kokosen och blanda försiktigt för att fördela den jämnt.
  6. 6. Låt glassen stå i frysen i minst 4 timmar innan servering.
You may also be interested in:  Ras el hanout – marockansk kryddblandning

Servera och njut av din hemmagjorda kokosglass!

Klassiskt paltbröd med fläsk och vit sås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up