Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd
Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd
Ingredienser:
- 2 st zucchini
- 1,5 dl quinoa
- 1 st lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 dl riven parmesanost
- 1 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 1 st fänkål
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 msk citronsaft
- 1 dl färsk dill
- 4 st pitabröd
Gör så här:
- Skölj och riv zucchinin grovt, låt rinna av i durkslag.
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Finhacka löken och vitlöken.
- Fräs löken och vitlöken i olja tills de är mjuka och genomskinliga.
- Blanda zucchini, quinoa, lök- och vitlöksfräset, spiskummin, paprikapulver, parmesanost, ströbröd och ägg i en skål. Blanda väl.
- Forma smeten till biffar och stek dem i olja tills de är genomstekta och har fått fin färg.
- Finriv fänkålen.
- Blanada turkisk yoghurt, citronsaft, finriven fänkål och hackad dill i en skål. Rör om väl.
- Värm pitabröden och fyll dem med zucchini- och quinoabiffarna samt fänkålstzatsikin.
Servera och njut av dessa läckra zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd!