Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd

Table
  1. Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd

Ingredienser:

  • 2 st zucchini
  • 1,5 dl quinoa
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 st fänkål
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl färsk dill
  • 4 st pitabröd

You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Skölj och riv zucchinin grovt, låt rinna av i durkslag.
  2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Finhacka löken och vitlöken.
  4. Fräs löken och vitlöken i olja tills de är mjuka och genomskinliga.
  5. Blanda zucchini, quinoa, lök- och vitlöksfräset, spiskummin, paprikapulver, parmesanost, ströbröd och ägg i en skål. Blanda väl.
  6. Forma smeten till biffar och stek dem i olja tills de är genomstekta och har fått fin färg.
  7. Finriv fänkålen.
  8. Blanada turkisk yoghurt, citronsaft, finriven fänkål och hackad dill i en skål. Rör om väl.
  9. Värm pitabröden och fyll dem med zucchini- och quinoabiffarna samt fänkålstzatsikin.

Servera och njut av dessa läckra zucchini- och quinoabiffar med fänkålstzatsiki i pitabröd!

Popovers - Pannkaksbakelser
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up