Grovt fruktbröd i form

Table
  1. Recept: Grovt Fruktbröd i Form
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Grovt Fruktbröd i Form

Ingredienser:

  • 350 g grovt rågmjöl
  • 350 g vetemjöl
  • 100 g torkade frukter (t.ex. aprikoser, russin, tranbär)
  • 50 g solrosfrön
  • 25 g linfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 pkt jäst
  • ca 5 dl ljummet vatten

You may also be interested in:  Vegansk chokladtårta

Gör så här:

  1. 1. Blanda rågmjöl, vetemjöl, frukter, solrosfrön, linfrön och salt i en bunke.
  2. 2. Smula jästen i en annan skål och blanda med honung och ljummet vatten. Låt jästen lösa upp sig.
  3. 3. Häll jästblandningen över mjölblandningen och knåda degen väl tills den är smidig.
  4. 4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timme, eller tills den dubblat sin storlek.
  5. 5. Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en brödform.
  6. 6. Forma degen till en längd och placera den i brödformen.
  7. 7. Jäs degen i formen i ytterligare 30 minuter.
  8. 8. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills det fått en fin gyllene färg.
  9. 9. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på galler innan servering.
You may also be interested in:  Pastasallad

Tips: Brödet blir extra gott om du rostar solrosfröna och linfröna några minuter i en torr stekpanna innan du blandar dem med de övriga ingredienserna.

Älgburgare med rökig BBQ-majo picklad rödlök och stekt skogssvamp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up