Kallrökt lax med ljummen potatissallad

Table
  1. Recept: Kallrökt lax med ljummen potatissallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Kallrökt lax med ljummen potatissallad

Ingredienser:

  • 300g kallrökt laxfilé
  • 500g färskpotatis
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 knippe färsk dill, hackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Spaghetti alla puttanesca

Gör såhär:

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, men fortfarande fast i konsistensen. Låt den svalna något.
  2. Blanda crème fraiche, dijonsenap och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär den kallrökta laxen i tunna skivor och lägg åt sidan.
  4. Skiva den avsvalnade potatisen och lägg den i en serveringsskål.
  5. Tillsätt rödlök och dill till potatisen och blanda försiktigt.
  6. Häll över crème fraiche-såsen och blanda väl så att allt är täckt.
  7. Lägg de tunna skivorna av kallrökt lax över potatissalladen.
  8. Servera genast och njut av din kalla rökta lax med ljummen potatissallad!
Blåbärskaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up