Nutellatårta

Table
  1. Recept på Nutellatårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept på Nutellatårta

Ingredienser:

  • 400 g Nutella
  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 4 ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 150 g mjölkchoklad
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör såhär:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. I en stor skål, blanda Nutella och socker tills det blir slätt.
  3. Tillsätt de smälta smöret och äggen. Vispa ordentligt.
  4. Tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda väl.
  5. Hacka mjölkchokladen och rör ner i smeten.
  6. Smörj och mjöla en rund kakform och häll i smeten.
  7. Grädda i förvärmd ugn på 175°C i cirka 25-30 minuter, eller tills kakan har fått en fast yta och en mjuk konsistens inuti.
  8. Låt kakan svalna i formen i cirka 10 minuter innan du tar ut den och låter den svalna helt på ett galler.
  9. Servera med en klick grädde och njut!

Tips:

You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

För extra smak kan du toppa tårtan med Nutella-fluff, hackade hasselnötter eller färska bär.

Potatissallad med panerad kyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up