Vit sparris med gröna ärtor och räk- och pepparrotshollandaise

Table
  1. Recept: Vit sparris med gröna ärtor och räk- och pepparrotshollandaise
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Vit sparris med gröna ärtor och räk- och pepparrotshollandaise

Ingredienser:

  • Vit sparris: 500g
  • Gröna ärtor: 250g
  • Räkor: 200g
  • Pepparrot: 2 msk, färskriven
  • Smör: 50g
  • Mjöl: 2 msk
  • Mjölk: 500ml
  • Salt: efter smak
  • Vitpeppar: efter smak
You may also be interested in:  Pasta med salsicciafräs valnötter och parmesan

Gör så här:

  1. Skala den vita sparrisen och skär av de nedre träiga delarna.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt lite salt.
  3. Lägg i den vita sparrisen och koka i cirka 7-10 minuter tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  4. Under tiden sparrisen kokar, koka även de gröna ärtorna i en separat kastrull med saltat vatten i ca 3-5 minuter, tills de är genomkokta men fortfarande har sin fräscha gröna färg.
  5. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och vispa in mjölet. Låt det bilda en slät smet.
  6. Tillsätt mjölken lite i taget under konstant vispning tills såsen tjocknar. Se till att inga mjölklumpar bildas.
  7. Blanda i den färskrivna pepparroten och rör om till en jämn konsistens.
  8. Smaka av hollandaisesåsen med salt och vitpeppar.
  9. Anrätta den kokta sparrisen och ärtorna på en tallrik och strö över räkorna.
  10. Häll över den cremiga räk- och pepparrotshollandaisen på toppen.
  11. Servera genast och njut av en härlig vårdelikatess!
Sojalax med bakad spetskål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up