Romescosås med gräddfil

Table
  1. Recept: Romescosås med gräddfil
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servering:

Recept: Romescosås med gräddfil

Ingredienser:

  • 2 röda paprikor
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl mandlar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes (kan justeras efter smak)
  • 1 dl gräddfil
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär paprikorna i halvor och ta bort fröna. Lägg dem med snittytan nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Skär tomaten i halvor och lägg på samma plåt, med snittytan nedåt.
  4. Skala vitlöksklyftan och lägg den också på plåten.
  5. Ställ in plåten i ugnen och rosta grönsakerna i ca 20 minuter, tills de börjar mjukna och få lite färg.
  6. Ta ut plåten och låt grönsakerna svalna lite.
  7. Rosta mandlarna i en torr stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna och hacka sedan grovt.
  8. Skala tomaten och vitlöken. Ta bort skalet från paprikorna.
  9. Tillsätt de rostade grönsakerna, mandlarna, rödvinsvinäger, olivolja, paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar i en mixer eller matberedare. Mixa till en slät sås.
  10. Häll över såsen i en skål och rör i gräddfilen. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Servering:

Servera romescosåsen med gräddfil som ett tillbehör till grillat kött eller grönsaker. Den passar även bra som dipp till tortillachips eller som smaksättning i wraps.

Enkel frutti di mare
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up