Grillad vitkål

Table
  1. Recept: Grillad vitkål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Grillad vitkål

Ingredienser:

  • 1 vitkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Tillagning:

  1. Skär bort den grova stammen från vitkålshuvudet och dela det i klyftor.
  2. Massera olivoljan över vitkålens yta och se till att alla klyftor är täckta.
  3. Krydda med salt och peppar, och se till att kryddorna fördelas jämnt.
  4. Grilla vitkålen på medelhög värme i cirka 10-12 minuter. Vänd dem regelbundet så att de blir jämnt grillade på alla sidor.
  5. Servera den grillade vitkålen som tillbehör till dina favoriträtter och njut!
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips: För extra smak kan du pensla vitkålen med en smaksatt olja, som vitlöksolja eller chiliolja, innan du grillar den.

Chokladpudding
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up