Bakade tomater och fänkål

Table
  1. Recept: Bakade tomater och fänkål
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Recept: Bakade tomater och fänkål

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater
  • 1 st fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Skär tomaterna i halvor och fänkålen i skivor.
  3. I en ugnsfast form, blanda tomaterna, fänkålen, olivolja, vitlök och timjan. Krydda med salt och peppar.
  4. Baka i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills tomaterna och fänkålen är mjuka och lite rostade.
  5. Ta ut formen från ugnen och låt det svalna något innan servering.

Tips

You may also be interested in:  Gubbröra med matjessill

Servera de bakade tomaterna och fänkålen som tillbehör till en huvudrätt eller som en del av en sallad. Du kan även blanda dem med nykokt pasta och toppa med lite riven parmesanost för en snabb och smakfull pastarätt.

Rödbetsgravad lax med dillolja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up