Chiliwok med äggnudlar
Recept: Chiliwok med äggnudlar
Ingredienser:
- 250 g äggnudlar
- 2 röda paprikor, skivade
- 1 gul lök, tunt skivad
- 2 morötter, strimlade
- 200 g sockerärtor
- 200 g böngroddar
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2-3 röda chilifrukter, finhackade
- 2 msk sojasås
- 2 msk sweet chili-sås
- 1 msk sesamolja
- 2 msk neutral olja
- Färsk koriander för garnering
Gör så här:
- Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan av dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
- Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna.
- Tillsätt vitlök och chili och rör om i ca 1 minut för att frigöra smakerna.
- Tillsätt lök, paprika, morötter, sockerärtor och böngroddar. Woka på hög värme i ca 5 minuter tills grönsakerna är knappt krispiga.
- Tillsätt de kokta äggnudlarna och blanda väl.
- Häll i sojasås, sweet chili-sås och sesamolja. Rör om och låt allt bli varmt.
- Servera chiliwoken varm, garn