Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp

Table
  1. Varm kronärtsskocksdipp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Varm kronärtsskocksdipp

Ingredienser:

  • 1 burk kronärtsskockor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk citronsaft
  • En nypa salt och svartpeppar
  • Olivolja för att ringla över

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Dränera och skölj kronärtsskockorna.
  3. Hacka kronärtsskockorna och lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Blanda ihop majonnäs, parmesanost, pressad vitlök, citronsaft, salt och svartpeppar i en skål.
  5. Häll majonnäs- och ostblandningen över kronärtsskockorna och blanda väl.
  6. Baka i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun och dippens inre är bubblande.
  7. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
  8. Ringla över lite olivolja och servera med färskt bröd, nachos eller grönsaksstavar.
You may also be interested in:  Chili con carne

Notera: Denna varma kronärtsskocksdipp kan vara en perfekt aptitretare eller tilltugg på en fest eller middag. Det är smakrikt och enkelt att göra!

Romdipp med chips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up