Rostad chiliolja

Table
  1. Rostad Chiliolja
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär

Rostad Chiliolja

Ingredienser

  • 5-6 röda chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk havssalt

Gör såhär

  1. Hacka chilifrukterna och vitlöksklyftorna grovt.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt chilin och vitlöken. Stek på medelhög värme tills de är mjuka och börjar få fin färg, cirka 5-7 minuter.
  3. Ta av pannan från värmen och låt oljan svalna något.
  4. Häll över oljan och chilin i en glasburk, och tillsätt havssaltet.
  5. Skaka ordentligt för att blanda in saltet.
  6. Låt oljan stå i rumstemperatur och dra smak i minst 1 timme innan användning.
You may also be interested in:  Grillade lammracks med rosmarin

Tips: Du kan justera styrkan på oljan genom att öka eller minska mängden chili, eller genom att ta bort kärnorna om du vill ha en mildare smak.

Oxrullader
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up