Bästa kladdkakan

Table
  1. Bästa kladdkakan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Bästa kladdkakan

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 100 g kakao
  • 2 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Smält smöret i en kastrull och blanda i sockret och kakao.
  3. 3. Vispa äggen lätt och tillsätt dem till smörblandningen.
  4. 4. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. 5. Häll smeten i en rund bakform, ca 24 cm i diameter, som är klädd med bakplåtspapper.
  6. 6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Den ska ha en kladdig konsistens när den är klar.
  7. 7. Låt kladdkakan svalna i formen innan du serverar den. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Linssallad med fetaost och rotfrukter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up