Bästa kladdkakan
Bästa kladdkakan
Ingredienser:
- 200 g smör
- 200 g socker
- 100 g kakao
- 2 ägg
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 175°C.
- 2. Smält smöret i en kastrull och blanda i sockret och kakao.
- 3. Vispa äggen lätt och tillsätt dem till smörblandningen.
- 4. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda försiktigt till en jämn smet.
- 5. Häll smeten i en rund bakform, ca 24 cm i diameter, som är klädd med bakplåtspapper.
- 6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Den ska ha en kladdig konsistens när den är klar.
- 7. Låt kladdkakan svalna i formen innan du serverar den. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.