Knaprig müsli

Table
  1. Recept: Knaprig müsli
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Knaprig müsli

Ingredienser:

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl nötter (t.ex. mandlar, valnötter, cashewnötter)
  • 1 dl frön (t.ex. solrosfrön, pumpakärnor)
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 3 msk honung
  • 3 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljextrakt (valfritt)
You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 175°C och täck en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. I en stor skål, blanda ihop havregryn, nötter, frön, kokosflingor, kanel och salt.
  3. I en liten kastrull, värm honung, kokosolja och vaniljextrakt tills kokosoljan smälter helt.
  4. Häll den smälta blandningen över havregrynsblandningen och rör om tills alla ingredienser är jämnt täckta.
  5. Sprid ut müslin över den förberedda bakplåten i ett jämnt lager.
  6. Baka i förvärmd ugn i ca 15-20 minuter, eller tills müslin är gyllenbrun och krispig. Rör om en gång under tiden för att säkerställa jämn rostning.
  7. Ta ut bakplåten från ugnen och låt müslin svalna helt på plåten. Det kommer bli ännu knaprigare när det har svalnat.
  8. Servera müslin med yoghurt, mjölk eller som topping på din frukostsmoothie. Njut av den knapriga, hälsosamma godheten!
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Prova att göra denna knapriga müsli själv och du kommer ha en härlig frukost eller mellanmål som inte bara är gott, utan även fyllt med nyttiga ingredienser.

Grillad karré med pastasallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up