Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

Table
  1. Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot

Ingredienser:

  • 600g torskrygg
  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 4 st rödbetor
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk socker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Några kvistar dill
  • Peppar

You may also be interested in:  Chili con carne

Gör så här:

  1. Rimma torsken: Blanda vatten och salt i en stor skål. Lägg torsken i skålen och se till att den är helt täckt av vattnet. Låt torsken ligga i saltbadet i ca 30 minuter.
  2. Krossade rödbetor: Skala och tärna rödbetorna. Koka dem tills de är mjuka. Häll av vattnet och krossa rödbetorna med en gaffel eller potatisstöt. Tillsätt creme fraiche, pepparrot, socker och citronsaft. Blanda väl.
  3. Stek torsken: Ta upp torsken ur saltbadet och skölj av den i kallt vatten. Torka torsken med hushållspapper. Krydda torsken med lite peppar. Stek torsken i en het stekpanna med lite olivolja i ca 3-4 minuter per sida, eller tills den är genomstekt.
  4. Servera: Lägg upp de krossade rödbetorna på tallrikar eller i skålar. Lägg torsken ovanpå och dekorera med några kvistar dill.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tips: Servera gärna med kokt potatis eller ett gott surdegsbröd.

Potatispannkaka med bacon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up