Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot
Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot
Ingredienser:
- 600g torskrygg
- 1 liter vatten
- 1 dl salt
- 4 st rödbetor
- 1 dl creme fraiche
- 2 msk riven pepparrot
- 1 tsk socker
- 1 msk pressad citronsaft
- Några kvistar dill
- Peppar
Gör så här:
- Rimma torsken: Blanda vatten och salt i en stor skål. Lägg torsken i skålen och se till att den är helt täckt av vattnet. Låt torsken ligga i saltbadet i ca 30 minuter.
- Krossade rödbetor: Skala och tärna rödbetorna. Koka dem tills de är mjuka. Häll av vattnet och krossa rödbetorna med en gaffel eller potatisstöt. Tillsätt creme fraiche, pepparrot, socker och citronsaft. Blanda väl.
- Stek torsken: Ta upp torsken ur saltbadet och skölj av den i kallt vatten. Torka torsken med hushållspapper. Krydda torsken med lite peppar. Stek torsken i en het stekpanna med lite olivolja i ca 3-4 minuter per sida, eller tills den är genomstekt.
- Servera: Lägg upp de krossade rödbetorna på tallrikar eller i skålar. Lägg torsken ovanpå och dekorera med några kvistar dill.
Tips: Servera gärna med kokt potatis eller ett gott surdegsbröd.