Italiensk maräng

Table
  1. Recept: Italiensk maräng
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Italiensk maräng

Ingredienser:

  • 4 äggvitor
  • 200 g strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Häll strösocker och vatten i en kastrull och sätt på medelhög värme.
  2. Rör om tills sockret har smält helt och blandningen börjar bubbla.
  3. I en separat skål, vispa äggvitorna med en elvisp tills de bildar styva toppar.
  4. Medan du fortsätter att vispa, häll långsamt sockerblandningen i äggvitorna. Var försiktig för att undvika att äggvitorna faller ihop.
  5. Fortsätt vispa i cirka 10 minuter, eller tills marängen är glansig och har svalnat.
  6. Du kan nu använda den italienska marängen direkt eller förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Svartkål med vitlök parmesan och rostade pumpafrön

Du kan använda den italienska marängen som fyllning eller topping till olika bakverk, som tårtor, pajer eller cupcakes. Den fungerar också bra som en söt och luftig topping till varma drycker som kaffe eller varm choklad.

Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up