Blåbärsmuffins

Table
  1. Recept på Blåbärsmuffins
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serv tips:

Recept på Blåbärsmuffins

Ingredienser:

  • 200 gram vetemjöl
  • 2 teskedar bakpulver
  • 100 gram strösocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 150 gram blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C och förbered muffinsformar på en plåt.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke.
  3. Smält smöret och häll det i en separat skål. Tillsätt ägg och mjölk och rör om väl.
  4. Häll den våta blandningen i bunken med de torra ingredienserna och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten.
  6. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till ungefär 2/3.
  7. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills de fått fin färg och är genomgräddade.
  8. Ta ut muffinsarna från ugnen och låt dem svalna på ett galler.

Serv tips:

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Servera blåbärsmuffinsarna som de är eller med lite vispad grädde och färska blåbär på toppen. De är även goda att äta tillsammans med en kopp kaffe eller te.

Cavatelli med svartkål pecorino och valnötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up