Pepparkaksdeg 

Table
  1. Recept: Pepparkaksdeg
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Pepparkaksdeg

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen nejlika
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 7 dl vetemjöl
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här

  1. Blanda smör, strösocker, sirap och vatten i en kastrull och låt det smälta ihop under försiktig uppvärmning.
  2. Ta av kastrullen från värmen och rör ner kanel, ingefära, nejlika och bakpulver.
  3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i minst en timme.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Kavla ut degen på en mjölad yta till ca 2-3 mm tjocklek.
  7. Stansa ut pepparkakor med pepparkaksformar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter eller tills pepparkakorna fått en fin gyllene färg.
  9. Ta ut plåten från ugnen och låt pepparkakorna svalna på galler.

OBS: Om du vill ha extra kryddiga pepparkakor kan du öka mängden kanel, ingefära och nejlika.

Skagencheesecake
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up