Vegansk seitanskinka

Table
  1. Recept: Vegansk seitanskinka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Vegansk seitanskinka

Ingredienser:

  • 400 gram vital wheat gluten
  • 50 gram näringsjäst
  • 2 matskedar sojasås
  • 1 tesked lökpulver
  • 1 tesked vitlökspulver
  • 1/2 tesked rökt paprikapulver
  • 1/2 tesked malda svarta pepparkorn
  • 1/2 tesked torkad timjan
  • 1/2 tesked torkad rosmarin
  • 1/2 tesked lönnsirap
  • 3 matskedar olivolja
  • 3 matskedar vatten

Gör så här:

1. Blanda vital wheat gluten och näringsjäst i en stor skål.
2. I en separat skål, blanda ihop sojasås, lökpulver, vitlökspulver, rökt paprikapulver, svartpeppar, timjan och rosmarin.
3. Tillsätt lönnsirap, olivolja och vatten till den separata skålen med kryddblandningen.
4. Häll krydd- och oljeblandningen i skålen med vital wheat gluten och näringsjäst. Blanda väl tills det blir en deg.
5. Kavla ut degen till en rektangulär form, ca 1 cm tjock.
6. Rulla ihop degen från långsidan för att skapa en lång rulle.
7. Lägg den inrullade degen på en insvept ugnsplåt och pensla med lite olivolja.
8. Grädda i förvärmd ugn på 180 grader i ca 45 minuter, eller tills degen fått en gyllene brun färg.
9. Ta ut plåten och låt den veganska seitanskinkan svalna innan du skär den i skivor.

You may also be interested in:  Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Serveringstips:

Servera den veganska seitanskinkan som pålägg i smörgåsar eller använd den som en ingrediens i olika maträtter.

Lammstek i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up