Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Table
  1. Recept: Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Ingredienser:

  • 1 kg kalvstek
  • Salt och peppar
  • Smör eller olja för stekning
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Inlagd gurka
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör så här:

  1. Krydda kalvsteken med salt och peppar.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna.
  3. Bryn kalvsteken på hög värme tills den får en fin stekyta.
  4. Skär löken i grova bitar och lägg den i stekpannan tillsammans med vitlöken.
  5. Stek löken och vitlöken tills de blir mjuka och gyllene.
  6. Slå på köttbuljongen och låt steken puttra under lock i ca 1,5-2 timmar tills den är genomstekt och mör.
  7. Ta upp steken och låt den vila medan du gör gräddsåsen.
  8. Blanda vetemjöl i grädden och vispa ut klumpar.
  9. Häll grädd- och mjölblandningen i stekpannan där kalvsteken tidigare stekts.
  10. Låt såsen sjuda på medelhög värme under omrörning tills den tjocknar och blir krämig.
  11. Skiva kalvsteken och servera med gräddsås och inlagd gurka.
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Tips:

För att göra den inlagda gurkan kan du skiva gurkan tunt och lägga den i en blandning av ättika, socker, vatten och salt. Låt gurkan stå och dra i kylen i minst ett par timmar innan servering.

Receptet räcker till 4 portioner.

Grekisk pytt med tzatziki
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up