Smulpaj med nektarin

Table
  1. Smulpaj med nektarin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Smulpaj med nektarin

Ingredienser:

  • 5-6 nektariner
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 75 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
You may also be interested in:  Fried chicken

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och skiva nektarinerna, ta bort kärnorna.
  3. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en skål.
  4. Smält smöret och tillsätt det i skålen. Blanda ordentligt till en smulig deg.
  5. Smörj en pajform och lägg i nektarinskivorna.
  6. Strö över smuldegen jämnt över nektarinerna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
  8. Ta ut och låt svalna något innan servering.

Tortelloni med ricotta salvia och brynt smör
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up