Pocherad torsk (grundrecept)

Table
  1. Recept på pocherad torsk (grundrecept)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på pocherad torsk (grundrecept)

Ingredienser:

  • 4 bitar torskfilé
  • 4 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 morot, skivad
  • 1 lök, skivad
  • 1 selleristjälk, skivad
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • några hela vitpepparkorn
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Blanda vatten, vin, morot, lök, selleri, lagerblad, salt och vitpepparkorn i en vid kastrull.
  2. Låt vätskan koka upp och sjuda i cirka 10 minuter.
  3. Lägg i torskbistarna och låt dem sjuda i cirka 8-10 minuter, eller tills de är genomskinligt vita och lätt flagnar vid fingertoppen.
  4. Ta upp fisken försiktigt med en hålslev och servera varm.
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Tips: Servera den pocherade torsken med kokt potatis eller ris, samt en god citronsås.

Mandel- och chokladglass med pistage- och mandelflarn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up