Trippa alla Romana - komage på romerskt vis

Table
  1. Trippa alla Romana - komage på romerskt vis
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Trippa alla Romana - komage på romerskt vis

Ingredienser:

  • 500g komage (trippa)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400g krossade tomater
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/4 tsk chiliflakes (valfritt)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1/4 dl olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • Färskt persilja för garnering

Tillagning:

  1. 1. Skölj trippan noga under rinnande kallt vatten.

  2. 2. Skär trippan i strimlor och lägg den i en kastrull med vatten.

  3. 3. Koka trippan tills den är mört, cirka 1-2 timmar. Byt vatten några gånger under kokningen.

  4. You may also be interested in:  Vietnamesiska vårrullar

    4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.

  5. 5. Tillsätt de krossade tomaterna, basilika, oregano och chiliflakes till stekpannan. Rör om väl.

  6. 6. Häll i vinet och kycklingbuljongen. Låt såsen koka upp och reducera under cirka 10 minuter.

  7. 7. Tillsätt trippan till såsen och låt allt tillsammans sjuda på låg värme i cirka 30 minuter.

  8. You may also be interested in:  Pavlova

    8. Smaka av med salt och peppar.

  9. 9. Servera Trippa alla Romana med färskt persilja som garnering.

Italienska biffar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up