Trippa alla Romana - komage på romerskt vis
Trippa alla Romana - komage på romerskt vis
Ingredienser:
- 500g komage (trippa)
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 400g krossade tomater
- 1/2 tsk torkad basilika
- 1/2 tsk torkad oregano
- 1/4 tsk chiliflakes (valfritt)
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl kycklingbuljong
- 1/4 dl olivolja
- Salt och peppar efter smak
- Färskt persilja för garnering
Tillagning:
1. Skölj trippan noga under rinnande kallt vatten.
2. Skär trippan i strimlor och lägg den i en kastrull med vatten.
3. Koka trippan tills den är mört, cirka 1-2 timmar. Byt vatten några gånger under kokningen.
4. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
5. Tillsätt de krossade tomaterna, basilika, oregano och chiliflakes till stekpannan. Rör om väl.
6. Häll i vinet och kycklingbuljongen. Låt såsen koka upp och reducera under cirka 10 minuter.
7. Tillsätt trippan till såsen och låt allt tillsammans sjuda på låg värme i cirka 30 minuter.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Servera Trippa alla Romana med färskt persilja som garnering.