Äggakaka

Table
  1. Recept: Äggakaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Äggakaka

Ingredienser:

  • 4 stora ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Smör till stekning

Gör så här:

  1. Blanda ägg, mjölk, vetemjöl och salt i en skål till en jämn smet.
  2. Hetta upp en stekpanna och smält smör i den.
  3. Häll smeten i stekpannan och stek på medelhög värme tills äggakakan har stelnat och fått en gyllene färg på båda sidor.
  4. Servera äggakakan varm med exempelvis lingonsylt eller rårörda bär.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Tips: För extra smak kan du lägga till hackad lök, skinka eller ost i äggakakans smet.

Grillad sparris med citronsmör och parmesan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up