Chimichurri

Table
  1. Recept: Chimichurri
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Chimichurri

Ingredienser:

  • 2 dl färsk persilja
  • 1 dl färsk oregano
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Tillagning:

  1. Finhacka persilja, oregano, vitlök och chili.
  2. Blanda ihop örterna och tillsätt rödvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.
  3. Rör om ordentligt tills alla ingredienser är väl blandade.
  4. Smaka av och justera eventuellt med mer salt eller vinäger.
  5. Låt chimichurri marinera i minst 1 timme innan servering för att smakerna ska mogna.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Chimichurri är en klassisk argentinsk sås som passar utmärkt till grillat kött, fisk eller grönsaker. Den är
fräsch och kryddig med en härlig sälta från vinägern och en hint av hetta från chilin. Chimichurri är enkel att
göra och ger en fantastisk smaksensation till dina rätter. Prova själv!

Finsk korvgryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up