Chimichurri
Recept: Chimichurri
Ingredienser:
- 2 dl färsk persilja
- 1 dl färsk oregano
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 dl rödvinsvinäger
- 2 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Tillagning:
- Finhacka persilja, oregano, vitlök och chili.
- Blanda ihop örterna och tillsätt rödvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar.
- Rör om ordentligt tills alla ingredienser är väl blandade.
- Smaka av och justera eventuellt med mer salt eller vinäger.
- Låt chimichurri marinera i minst 1 timme innan servering för att smakerna ska mogna.
Chimichurri är en klassisk argentinsk sås som passar utmärkt till grillat kött, fisk eller grönsaker. Den är
fräsch och kryddig med en härlig sälta från vinägern och en hint av hetta från chilin. Chimichurri är enkel att
göra och ger en fantastisk smaksensation till dina rätter. Prova själv!